UGent is er top-expertise aanwezig voor het identificeren, kwantificeren, karakteriseren en opzuiveren van eiwitten. Er is expertise aanwezig rond het opzuiveren en  karakteriseren van eiwitten, via chromatografische technieken. De Applied Biotechnology research group focust op synthetische biologie van modulaire eiwitten, waardoor new-to-nature functies van eiwitten ontwikkeld kunnen worden. De Bart De Vreese group werkt vooral rond eiwit analytics, proteomics en eiwitdiscovery, en heeft een volledige eiwit productie pipeline.  Nele.ameloot@ugent.be

ILVO bundelt haar expertise rond het identificeren en karakteriseren van eiwitten via chromatografie en andere spectrometrische technieken via het Meet@all platform, dat de expertises die opgebouwd zijn vanuit de plantaardige, dierlijke en microbiële eiwitten bundelt. Christof.vanpoucke@ilvo.vlaanderen.be.