Op vrijdag 16 september, precies een jaar na de start, viert voedseltechnologiebedrijf ENOUGH de voltooiing van de bouwfase van een van ’s werelds grootste eiwitfaciliteiten.

Lees meer over de samenwerking met Bio Base Europe Pilot Plant.

De productie van grote hoeveelheden heerlijke, voedzame en DUURZAME eiwitten is een van de dringendste mondiale prioriteiten.

Met een initiële productiecapaciteit van 10.000 ton (22 miljoen pond) per jaar vanaf het vierde kwartaal van 2022, is de faciliteit van 15.000 vierkante meter (160.000 vierkante voet) gevestigd naast de Cargill-fabriek in Sas van Gent in Nederland.  De locatie en de samenwerking met Cargill zorgen voor de meest efficiënte voerbron en ondersteunen de zero-waste voordelen van ENOUGH’s product, ABUNDA® mycoproteïne. De plannen van ENOUGH zijn gericht op een capaciteit van 60.000 ton tegen 2027, wat overeenkomt met het kweken van één koe aan eiwit per twee minuten.

Dit sluit volledig aan bij de ontwikkeling van de circulaire economie en de nieuwe faciliteit is ondersteund door de circulaire Bio Based Europe Joint Undertaking CBE JU met 16,9 miljoen euro aan EU-financiering als onderdeel van het project Plenitude waarbij partners uit de volledige waardeketen betrokken zijn.