Daarnaast heeft ILVO ook expertise in het uitvoeren van voedergerelateerd onderzoek bij landbouwdieren en in aquacultuur.  Enerzijds beschikt ILVO daarvoor over de nodige accommodatie voor het uitvoeren van zoötechnische proeven zoals verteringsonderzoek, prestatieonderzoek of emissieonderzoek voor de belangrijkste landbouwdieren (rundvee, varkens en kleinvee). Anderzijds biedt ILVO de expertise en apparatuur om alle stakeholders die interesse hebben in voederwaardering en analyse van veevoedergrondstoffen (bv nieuwe nevenstromen, alternatieve eiwitbronnen,…) te begeleiden. ILVO investeert momenteel ook in een nieuwe productielijn om precisie proefvoeders te kunnen produceren voor intern een extern gebruik. Sam.Decampeneere@ilvo.vlaanderen.be

ILVO Marien heeft accommodatie voor het uitvoeren van feed trials met mariene organismen (vis, schelp- en schaaldieren). ILVO Marien beschikt eveneens over pre-pilot scale fotobioreactoren voor de kweek van microalgen. Johan.Robbens@ilvo.vlaanderen.be