Op zoek naar een

The ProteInn Club is een samenwerkingsverband van de Bio Base Europe Pilot Plant, Universiteit Gent, CAPTURE en ILVO, dat de innovatie en implementatie van microbiële eiwitten (geproduceerd via fermentatie) wil stimuleren en sterk inzet op het realiseren van nieuwe waardeketens in samenwerking met zijn industriële leden.

We zoeken een gedreven Project Acquistion & Platform Manager om onze werking te versterken, te coördineren en verder uit te bouwen. Ook het coördineren van een recent goedgekeurd COOCK project (FERM EIWIT) behoort tot het takenpakket. De manager zal worden tewerkgesteld bij de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent (Desteldonk).

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je beheert de dagelijkse werking van het platform. Je plant en leidt de tweewekelijkse overlegmomenten met het kernteam en de overlegmomenten met de stuurgroep. Je bent verantwoordelijk voor het budgetbeheer en volgt de lidmaatschappen nauw op. Je organiseert events. Voor administratieve, financiële en communicatie-aspecten wordt ondersteuning vanuit de kernpartners geboden.
 • Samen met de Stakeholder Relations Manager ben je het gezicht van The ProteInn Club. Jullie vertegenwoordigen in onderlinge afspraak de organisatie op allerlei fora en zijn verantwoordelijk voor de interactie met regionale en internationale stakeholders zoals regionale en lokale overheden, speerpuntclusters, bedrijfsassociaties, relevante internationale initiatieven…
 • Je ondersteunt ook de Stakeholder Relations Manager, in het actief aantrekken van nieuwe leden en organiseert de interactie met en de bijeenkomsten van de industriële klankbordgroep, momenteel bestaande uit 30 bedrijven actief over de volledige waardeketen van de microbiële eiwitproductie.
 • Je identificeert en werkt opportuniteiten uit voor samenwerkingen tussen bedrijven onderling, kennisinstellingen onderling en tussen kennisinstellingen, pilootfaciliteiten en bedrijven.
 • Je volgt de regionale, federale en Europese financieringsinstrumenten op en identificeert en communiceert alle calls die relevant zijn voor The ProteInn Club en zijn leden.
 • Met ondersteuning vanuit de kernpartners en de industriële partners breng je het schrijven en indienen van projectaanvragen tot een goed einde. Je stelt een uitgebalanceerd en, indien nodig, internationaal consortium samen, bepaalt mee de (technische) inhoud van de werkpakketten en de strategie van het project.
 • Bij goedkeuring van projecten ben je verantwoordelijk voor de opvolging van de uitvoering van de projecten en de budgetten en voor het tijdig aanleveren van deliverables en rapporten.    
 • Je rapporteert aan de stuurgroep van The ProteInn Club, bestaande uit vertegenwoordigers van de kernpartners. Je werkt zeer nauw samen met de Stakeholder Relations Manager.
 • Je hebt een master of PhD in Bioscience Engineering of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je kan operationele en administratieve processen ontwikkelen, implementeren en onderhouden die de werking van het platform organiseren en structureren.
 • Je legt linken tussen ideeën, partners en eventueel financieringsinstrumenten en ziet opportuniteiten voor innovatie, samenwerking en het uitbouwen van waardeketens.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van financieringsaanvragen (bv VLAIO, Interreg, Horizon Europe, CBE JU …), je kan een projectaanvraag op technisch vlak uitwerken en een (internationaal) consortium samenstellen.   
 • Je werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je bent resultaatgericht en kan projecttijdslijnen beheren, deadlines halen en doelen behalen. Je hebt ervaring met het beheren van complexe projecten, inclusief budgetbeheer, risicobeoordeling en teamcoördinatie.
 • Je bent een netwerker.
 • Je wisselt probleemloos tussen Nederlands en Engels.

Wat bieden wij jou aan?

Wij bieden een dynamische, bruisende en internationale werkomgeving met excellente toekomstperspectieven. Alle nieuwe werknemers worden intensief gecoacht door een team van ervaren medewerkers. Wij  bieden een aantrekkelijk salarispakket incl. maaltijdcheques, groepsverzekering, flextime, lease fietsen… en nog veel meer.

Jouw werkplaats is de Bio Base Europe Pilot Plant, gesitueerd in de North Sea Port (Rodenhuizekaai 1, 9042 Desteldonk, Gent).

Een geschikte kandida(a)te kan onmiddellijk starten.

Deze job in pdf: https://jobs.bbeu.org/en/project-acquisition-platform-manager/pdf

Solliciteer nu: Bio Base Europe Pilot Plant vzw | Project Acquisition & Platform Manager (bbeu.org)

Jouw werkgever

Bio Base Europe Pilot Plant was established in 2008 and currently has more than 160 employees.

We work in a unique, open innovation pilot and demonstration facility for process development, scaling up and (trial) production of bio-based products and processes, from laboratory to multi-ton scale.

We combine a wide and flexible range of modular unit operations with a team of highly qualified and experienced bio-process engineers and technicians to translate laboratory-scale bio-based processes into cost-effective industrial processes.

Bio Base Europe Pilot Plant wants to be the workplace where all employees can grow and use their full potential. We offer a pleasant atmosphere, value and reward initiative, hard work and commitment.

https://www.bbeu.org/