Van 11 tot 13 maart 2024, tijdens het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU, hebben drie departementen van de Vlaamse overheid hun krachten gebundeld om een internationale conferentie te organiseren over de transitie naar duurzame voedselsystemen. Microbieel eiwit is het onderwerp van één van de interactieve sessies.

Drie dagen lang zullen internationale en nationale stakeholders in Leuven nadenken over de uitdagingen en vooruitzichten van een duurzaam voedselsysteem. Het doel is om synergieën te creëren tussen wetenschap, beleid en praktijk. Wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties en de industrie zullen deelnemen en medeorganiseren, meer dan 20 thematische sessies!

Na vier jaar van de Farm to Fork Strategie, de introductie van de Vlaamse Voedselstrategie en talloze andere initiatieven, is het tijd om de balans op te maken van wat we tot nu toe hebben gedaan. Wat werkte wel en wat werkte niet? Hoe moeten we verder als de volgende legislatuur van de EU en België begint?

Tijdens onze driedaagse conferentie worden paneldiscussies, lezingen, workshops, innovatieve pitches, bedrijfsbezoeken en een voedselmarkt aangeboden. Zowel deelnemers als partners kunnen bijdragen aan hoe een duurzaam voedselsysteem eruit zou moeten zien.

Wil je bijdragen in het debat over microbieel eiwit? Geef een seintje aan karen.verstraete@ilvo.vlaanderen.be